Sant-Drac

Sant Drac (5 sur 5)_edited.jpg

Per aquest personatge, em vaig inspirar en diferents versions de la llegenda de Sant Jordi i el drac. A la llegenda d'or (la primera versió històrica) es diu que després de la baralla, el cadàver del drac és expulsat de la ciutat per quatre bous. La victòria del cavaller sobre el drac és, òbviament, el signe d'una victòria de la cristiandat sobre el mal, la serp (Satan). A la llegenda catalana, de la sang del drac neix una rosa o una dutxa de roses. El cadàver és aparentment també abandonat.

ob_a6667e_saint-georges-terrassant-le-dr

Quan vaig començar a pensar sobre el personatge de Sant Drac, vaig pensar que seria interessant fer-li una armadura feta amb la pell del seu oponent. Com a signe del seu respecte pel seu enemic i un símbol ostentós de la seva força. A més, quan porta la seva armadura amb escates absorbeix la força de la criatura.

Entretant vaig anar a la Sagrada Família on vaig descobrir la magnífica estàtua de Sant Jordi de Subirachs. Em vaig quedar captivat pel pentinat de colors d'or que va inspirar el del Sant-Drac.

586511.jpg

Sant-Jordi par Subirachs - Sagrada Familia - Barcelona

La sang i l'or, els colors catalans, també em van guiar per crear l'emblema pectoral. El vermell del drac és la seva sang (però també la de la rosa) i l'or representa les seves flames, el seu foc.

Sant Drac (3 sur 5)_edited.jpg

Els préstecs a Batman (el cavaller negre), Zorro i Daredevil (ceguesa) han completat el personatge de Sant-Drac. És un heroi ple de foscor, cec, condemnat a la foscor. Només apareix a la nit i camina pels carrers d'una apocalíptica barcelona. Si és un dels Guardians de Catalunya només és perquè va salvar a la Princesa Catalunya en el passat i perquè ella li va demanar que s'unís al gremi. Signa les seves intervencions amb una rosa que deixa a l'escena de cada delicte, porta una capa que li permet planejar i atenuar les seves caigudes. A vegades usa una dutxa de pètals de roses per desorientar els seus oponents durant un xoc.

Sant Drac (2 sur 5)_edited.jpg

Si voleu comprar una fotografia de Sant-Drac, tenim una galeria  en línia.

Sans titre-1.jpg